Borratges cremoses (tot seguint la meva intuïció).

Bé, desprès d’un temps sense publicar res, aquí us deixo una recetita de les bones, bones.
Borratges cremoses a la meva manera.


Ingredients; 

  • Un manat de borratges (aproximadament d’1 kg).

  • 3 0 4 grans d’all.

  • Un bitxo basc o tres caienes.

  • 75 g de pernil salat tallat a dauets (o bacò, si us estimeu més).

  • Una mica de julivert picat.

  • Oli d’oliva verge extra

  • Sal (Flor de sal del Delta de l’Ebre, Maldon, de Guerande…).

  • 25 g de farina de blat (una cullerada)

Elaboració;
Ompliu d’aigua una cassola i poseu-la al foc, mentre espereu que l’aigua bulli netegeu les borratges (recordeu que aquests pels que tenen perden la seva textura durant la cocció, o sigui que no us preocupeu per ells). Quan estiguin netes, les borratges, trossegeu les tiges i si voleu podeu guardar-ne les fulles per fer-les en tempurala qual cosa recomano, ja que estan delicioses amb un rajolí de mel. Quan l’aigua comenci a bullir agafeu les borratges, saleu-les i poseu-les a coure durant deu o dotze minuts (no més, ja que interessa que tinguin certa textura cruixent), aparteu la cassola del foc, escorreu les borratges i reserveu el brou de coure-les. Poseu una paella amb tres cullerades d’oli d’oliva a foc suau i sofregiu en ella el bitxo, mentrestant aneu pelant i tallant a lamines les dents d’all.

Després, trèieu el bitxo, fregiu el pernil en l’oli calent, quan estigui ros traieu-ho i reserveu-ho. Poseu els alls tallats en el mateix oli i retireu la paella del foc, aneu movent-la mentre es fan els alls (això és perquè se’ns fregeixin uniformement i no se’ns cremin), quan comencin a estar daurats retireu-los, tireu la farina en la paella, acosteula al foc i rostila farina una mica. Poseu les borratges escorregudes i remeneu suaument, tireu una mica de brou a la paella i remeneu fins que es vagi espessint la salsa, si veieu que queda massa espesa afegiu-li més brou, poc a poc i remenant fins que us quedi amb una textura cremosa, finalment tireu els alls i el pernil. Munteu el plat i remateu amb un pessic de sal, julivert i un rajolí d’oli.

Gaudireu d’una verdura tan bona com poc coneguda.

 

Us deixo una foto de la fulla en tempura

Juanjo i Angels

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s