Sopa de ceba

Sopa de ceba.

Ingredients (4 p.)

1 quilo de cebes de Figueres, una fulla de llorer, oli d’oliva verge extra, sal, pebre, 3 llesques de pa casolà tipus payes, 800 ml de brou d’au casolà, 4 ous de gallines camperas, una ceba tendra, farina i parmesano.

Elaboració.

Pelem les cebes i les tallem en juliana fina, les sofregim amb una mica d’oli en una cassola preferiblement de fang, les salpebrem, afegim la fulla de llorer, les tapem i les deixem coure a foc lent vigilant que no ens agafin molt color.

Quan estiguin fetes els tirem el brou en la mateixa cassola i deixem que doni un bull, llavors baixem el foc i ho deixem coure, mentre tallem el pa en tires de 2 o tres centímetres i ho fregim en oli d’oliva, traiem i escorrem sobre paper absorbent i reservem, fregim les parts sobrants del pa, escorrem i afegim a la sopa retirant al temps la fulla de llorer i passem la sopa per la batedora en la mateixa cassola fins que tingui una textura fina, pelem la ceba tendra i piquem no gaire fina, passem aquests trossos per farina i fregim en el mateix oli que el pa, quan estiguin fregits traiem i escorrem, trenquem els ous en la sopa, pugem el foc i deixem fer els ous uns 3 minuts, volem que quedin melosos i amb el rovell cru, corregim de sal si ens cal.

Presentació.

Posem un ou per plat i repartim en aquests la sopa, rematem amb el pa, la ceba fregida i uns encenalls de parmesano.

Juanjo y Angels

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s